Chaise Urbaine: nieuwe chique en groene wijk in Straatsburg

Het is niet de eerste keer dat een ontwerp van de Nederlandse studio MVRDV iedereen sprakeloos laat staan. In het verleden heeft de studio zich al onderscheiden met een ongelooflijk ontwerp van piramidevormige bibliotheken, futuristische wolkenkrabbers en glazen boerderijen. Het definitieve ontwerp is opgesteld door de briljante professionals in Rotterdam, is echter nog verrassender voor degenen die de wijk hebben gezien in het verleden. De architecten van MVRDV creëerden de Chaise Urbaine, een echte groene oase die zal worden gebouwd in een voormalig industriegebied van de stad Straatsburg.

chaise urbaine straatsburg, frankrijk

Het idee van het makelaarskantoor ICADE, die de opdracht heeft uitbesteed aan het Nederlandse bureau was om een een soort dorp te creëren, omgeven door de natuur vol met woningen, kantoren, hotels en winkels, een park, een kliniek en een plein open voor het publiek. De oase zal een oppervlakte van 31.000 vierkante meter in beslag nemen en de rivier zal relatief hoge kosten hebben. Het project zeker innovatief, dit project ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf MVRDV, vooral omdat de intentie is om het beeld van Straatsburg volledig te veranderen.

Luxe kantoren in Straatsburg Frankrijk

De Chaise Urbaine wordt gebouwd in directe omgeving van het historische centrum, in een gebied dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en vol met attracties. De wijk wordt niet vanuit het niets opgebouwd, maar op de “as” van wat er overblijft van de loodsen en magazijnen van dit oude geïndustrialiseerde gebied. Het project is eco-duurzaam, dat is de reden waarom de materialen verkregen uit het slopen van deze vervallen gebouwen, zullen worden geregenereerd en opnieuw gebruikt worden bij de bouw van de verschillende blokken van het project.

Luxe appartementen in Frankrijk

Het zijn in totaal drie blokken die deel uitmaken van de Chaise Urbaine. Geen van hen zal echter de ander overstijgen, omdat de Rotterdamse architecten willen dat alle mensen die hier gaan wonen gelijkwaardig kunnen wonen, werken of winkelen in deze groene oase om te genieten op elk punt van het prachtige panorama: van het oude deel van de stad tot de openbare groene ruimte van het “dorp”.

Luxe wijk in Frankrijk, Straatsburg

De drie blokken doen denken aan jet verticale bos in Milaan, een exclusieve appartementencomplex met weelderige groene ruimtes in plaats van de gebruikelijke balkons. Ook in het geval van Chaise Urbaine in Straatsburg zullen de terrassen van deze high-end appartementen een van de meest exclusieve huizen in Frankrijk zijn, ingericht met verschillende soorten kleurrijke planten, bomen en bloemen, die worden bewaterd via een geavanceerd irrigatiesysteem. Natuurlijke leuningen en balustrades, geen glas of smeedijzer, maar hout, perfect in overeenstemming met de locatie waar de rivier, de oases en het licht samenkomen.

Beverly Hills, Jennifer Lawrence koopt voor $8 miljoen de villa van Jessica Simpson

LuxuryEstate.com

Met meer dan 400.000 advertenties in 130 landen biedt LuxuryEstate.com het grootste luxe huizenaanbod wereldwijd. Meer dan 35.000 makelaarskantoren publiceren hun meest prestigieuze advertenties, het hoogst bestaande aantal voor één enkele website. Ons doel is de makkelijkste en meest efficiënte methode aan te bieden in de zoektocht naar luxe huizen wereldwijd, vertrouwend op vastgoed professionals en onafhankelijke makelaars.

Laat een opmerking achter