Bijna klaar, het nieuwe Russische hoofdkwartier in de stad

Als de werkzaamheden klaar zijn, zullen de Federatie Towers naar verwachting maar liefst worden bezocht door 250.000 mensen per dag. Deze imposante gebouwen zijn ontworpen door de Russische architecten Tchoban en Schweger, erin komt het Internationale Business Center van Moskou, het zal dienst doen als het hoofdkwartier van veel bedrijven, miljonairs, banken en bedrijven, waaronder wereldbekende bedrijven. Het grondgebied waar gebouwd wordt heeft een oppervlakte van zestig hectare en de hoogte van de torens zijn respectievelijk 243 en 360 meter. Het meest indrukwekkend is de Westtoren, met zijn 93 verdiepingen, de Oost-toren zal ‘slechts’ 63 verdiepingen hebben. Beide gebouwen worden uitgerust met vier parkeer niveaus, die van essentieel belang zijn gezien het aantal dagelijkse bezoekers en medewerkers.

Luxe gebouwen in Moskou

Het project van de Federatie Towers is voorbestemd om het boegbeeld van de Russische stad te worden, sinds het project is goedgekeurd in 1992. De bouw is echter pas begonnen in 2003 en zal worden afgerond in 2015. Het duurde even voordat de juiste locatie bepaald was en er de nodige fondsen beschikbaar waren.

Federation Tower in Moskou

Het bouwen van deze twee reuzen heeft president Poetin en de fondsen een slordige 12 miljard dollar gekost. Een astronomisch bedrag natuurlijk, maar het verwachte economische rendement ligt nog hoger dan de totale bouwkosten voor de twee wolkenkrabbers. De locatie van de Federatie Towers is strategisch gekozen, het gebied ligt op slechts vier kilometer van het beroemde Rode Plein, in het district Presnenskaya, waar ooit was niets anders was dan oude boerderijen en verlaten fabrieken. De torens hebben uitzicht op de rivier die door Moskou loopt en zijn te bereiken, met de auto of met het openbaar vervoer, door het nemen van de “Derde Ring Road”, de hoofdstraat van de stad.

Luxe in Moskou, Rusland

Ondanks de titel van International Business Center, openen de Federatie Torens ook hun deuren voor mensen die geen deel uitmaken van de zakenwereld. De twee gebouwen, zullen volgens het bouwplan ook diverse winkels, recreatieve activiteiten, ruimtes voor entertainment en sociale gelegenheden hosten. Kortom een grandioos project, dat het luxe onroerend goed van Moskou verder zal verrijken.

Prestigieuze woning in Moskou, Rusland

Piano House, het Chinese gebouw met een spectaculair design, dat de wereld van de muziek viert
Beverly Hills, Jennifer Lawrence koopt voor $8 miljoen de villa van Jessica Simpson

LuxuryEstate.com

Met meer dan 400.000 advertenties in 130 landen biedt LuxuryEstate.com het grootste luxe huizenaanbod wereldwijd. Meer dan 35.000 makelaarskantoren publiceren hun meest prestigieuze advertenties, het hoogst bestaande aantal voor één enkele website. Ons doel is de makkelijkste en meest efficiënte methode aan te bieden in de zoektocht naar luxe huizen wereldwijd, vertrouwend op vastgoed professionals en onafhankelijke makelaars.

Laat een opmerking achter