Tweede woning, Londen de stad waar miljonairs bij voorkeur investeren

Miljonairs hebben een oneindige keus als ze besluiten een tweede luxe woning te kopen. Het niet hoeven letten op budget brengt een ruim aanbod met mogelijkheden met zich mee, echter aan de andere kant blijft de keuze van waar te investeren bestaan. Ze kunnen zich veroorloven om een prachtige villa te kopen op een onbewoond eiland, een landhuis in Toscane of een villa in de bergen en ga zo maar door, maar de waarheid is dat als het gaat om de aanschaf van een vakantiehuis is er wereldwijd een favoriete bestemming.

Luxe appartement in Londen (1)

Volgens het onderzoek uitgevoerd door de New World Wealth portal, geven de miljonairs de voorkeur aan de aanschaf van onroerend goed in Londen: meer dan 22.000 rijke mensen, voornamelijk van Britse en Europese afkomst zijn eigenaar van een huis in de Britse hoofdstad, vooral in de wijken waar sprake is van een grote concentratie van landgoederen en luxe woningen.

Panorama New York

Op de tweede plaats in de ranglijst staat natuurlijk New York, gekozen als locatie voor vastgoedbeleggingen door ruim 17.000 miljonairs. Ook Hong Kong is populair met bijna 15.000 luxe huizen een locatie die staat voor een terechte derde plaats in deze ranking.

Luxe huiskamer met uitzicht op de stad

De Chinese vastgoedmarkt is onvoorspelbaar, daarom zou je misschien niet verwachten Hong Kong op de derde plaats te vinden. Ook bijzonder begeerd door miljonairs is Singapore, met een vierde plaats in de ranking. Gelijk daaronder vinden we Dubai, een stad zo rijk aan kansen en luxe woningen dat het niet gek is dat deze begeerd wordt door de rijken.

Luxe appartement in Londen

 De zesde plaats gaat naar de Hamptons, de meest bezochte badplaats door New Yorkers. De idyllische stranden, de ruige kustlijn en luxe villa’s slechts op een steenworp afstand van de kust maken het een ideale locatie om te genieten voor de elite. Hierop volgen Parijs, Zürich en Genève, naast Londen de enige Europese steden die in de ranglijst van de New Word Wealth staan.

Luxe appartement met uitzicht

Op de tiende en laatste plaats vinden we tenslotte het prachtige Rio de Janeiro, populair bij zowel toeristen als rijke mensen over de hele wereld die op zoek zijn naar een luxe vakantiewoning.

Luxe wolkenkrabber

 

Connecticut, het landhuis van Woodstock te koop voor 45 miljoen dollar
Beverly Hills, Calvin Harris koopt villa van 15 miljoen dollar

LuxuryEstate.com

Met meer dan 400.000 advertenties in 130 landen biedt LuxuryEstate.com het grootste luxe huizenaanbod wereldwijd. Meer dan 35.000 makelaarskantoren publiceren hun meest prestigieuze advertenties, het hoogst bestaande aantal voor één enkele website. Ons doel is de makkelijkste en meest efficiënte methode aan te bieden in de zoektocht naar luxe huizen wereldwijd, vertrouwend op vastgoed professionals en onafhankelijke makelaars.

Laat een opmerking achter