De vastgoedkosten in Brazilië blijven hoog

Emigreren naar Brazilië of het aanschaffen van een vakantiehuis in de hemelse oase is de verborgen droom van velen. De adembenemende panorama’s, het klimaat en de sociale, politieke en economische status van Brazilië ontwikkelen in rap tempo, het land is zonder twijfel een interessante bestemming om te investeren. Maar het ondernemen van deze stap, is het goed te informeren naar de huizenmarkt in het land, om te voorkomen dat de aankoop van een luxe woning in Brazilië enkel een zakelijke transactie betreft.

De vastgoedkosten in Brazilië blijven hoog

Een recent onderzoek van Fitch Ratings, een grote internationale kredietbeoordelaar, toont aan dat de prijzen van huizen in Brazilië vrij hoog zijn, vooral in de grote metropolen. Vastgoedanalisten, in het bijzonder, leggen uit hoe de prijzen tussen 2008 en het einde van 2011 zijn verdubbeld, in een economische en sociale context waarbij de stijging van het inkomen slechts 15% is. Deze prijzen stijging is een gevolg van de enorme uitbreiding van de kredietverlening, die op zijn beurt een scherpe daling van de rente heeft veroorzaakt. Ook was de beschikbaarheid van voordelige en goedkope spaardeposito’s, om de hypotheek mee te financieren groter, inmiddels wordt dit gestroomlijnd dankzij een aantal wettelijke hervormingen.

De vastgoedkosten in Brazilië blijven hoog

 Aan dit financiële klimaat moet worden toegevoegd dat er over het algemeen, een schaars aanbod is aan luxe huizen in Brazilië. Het aanbod is niet in staat om te voldoen aan de groeiende vraag, dit veroorzaakt een significante onbalans die moeilijk op te lossen is.

De vastgoedkosten in Brazilië blijven hoog

Het onderzoek van Fitch benadrukt het probleem rondom de hypotheekrente, die op dit moment historisch laag is (onder de 9%). De hypothecaire leningen worden grotendeels gefinancierd door de voordelige spaardeposito’s en door werknemersfondsen (de zogenaamde FGTS). Als onderdeel van het Braziliaanse Financiële Huizen Systeem (SFH) zijn banken in principe verplicht om een deel van de voordelige spaardeposito’s te gebruiken voor de hypotheek en andere activa van dit genre.

De vastgoedkosten in Brazilië blijven hoog

De groei van hypothecaire leningen lijkt echter onvermijdelijk, ondanks de waarschijnlijke groeivertraging, blijft er een verdubbeling van de prijzen. Fitch concludeert dat het zeer waarschijnlijk is dat de groei van salarissen en leningen, uiteindelijk zal leiden tot een verhoging van de rentekosten die de betalingsniveaus in 2014 zal verminderen.

Duitsland en Bulgarije: de markten voor uw beleggingen
Investeringen en luxe villa's in Kroatië

LuxuryEstate.com

Met meer dan 400.000 advertenties in 130 landen biedt LuxuryEstate.com het grootste luxe huizenaanbod wereldwijd. Meer dan 35.000 makelaarskantoren publiceren hun meest prestigieuze advertenties, het hoogst bestaande aantal voor één enkele website. Ons doel is de makkelijkste en meest efficiënte methode aan te bieden in de zoektocht naar luxe huizen wereldwijd, vertrouwend op vastgoed professionals en onafhankelijke makelaars.

Laat een opmerking achter